Een inschrijving = 10€

Voor uw inschrijving op de nieuwsbrief ontvangt u als dank een waardebon van 10€.2

(Stuur mij regelmatig en op elk moment herroepbaar informatie over het volgende productassortiment per e-mail in overeenstemming met de verklaring gegevensbescherming Fietsen, fitnessapparatuur en fietsaccessoires.)

E-Bike ab 1099 €

Racefietsen Heren - Carbon

Een racefiets is het vlaggenschip van een fietsfabrikant. Met deze fietsen worden de belangrijkste wedstrijden betwist en de technische kunst wordt gemeten aan deze fietsen. Geen wonder dus dat de fabrikanten alles aanbieden wat technisch mogelijk is. Snel, wendbaar, stijf en van comfortabel tot agressief: een racefiets is er in evenveel varianten als er toepassingsmogelijkheden zijn.

Een racefiets is het vlaggenschip van een fietsfabrikant. Met deze fietsen worden de belangrijkste wedstrijden betwist en de technische kunst wordt gemeten aan deze fietsen. Geen wonder dus dat de fabrikanten alles aanbieden wat technisch mogelijk is. Snel, wendbaar, stijf en van comfortabel tot agressief: een racefiets is er in evenveel varianten als er toepassingsmogelijkheden zijn.

Venster sluiten
Er zijn geen resultaten gevonden voor de filtering.
- 30%
Conway RR 10.0 red metallic / black metallic 2022 - Carbon Racefiets Heren
Conway RR 10.0 red metallic / black metallic - Carbon Racefiets Heren
1.889,96€ 2.699,95€
- 30%
Conway RR 12.0 black metallic / gold metallic 2022 - Carbon Racefiets Heren
Conway RR 12.0 black metallic / gold metallic - Carbon Racefiets Heren
2.239,97€ 3.199,95€
- 10%
Cube Litening AIR C:68X SLX electricblue n blue 2024 - Carbon Racefiets Heren
Cube Litening AIR C:68X SLX electricblue n blue - Carbon Racefiets Heren
5.939,10€ 6.599,00€
- 25%
Scott Addict RC 20 Prism Aqua Blue 2023 - Carbon Racefiets Heren
Scott Addict RC 20 Prism Aqua Blue - Carbon Racefiets Heren
4.724,25€ 6.299,00€
- 15%
Cube Litening AIR C:68X SLX electricblue n blue 2024 - Carbon Racefiets Heren - Schade aan het lakwerk
Cube Litening AIR C:68X SLX electricblue n blue - Carbon Racefiets Heren - Schade aan het lakwerk
5.609,15€ 6.599,00€
- 15%
Cube Litening C:68X Pro flashwhite n carbon 2022 - Carbon Racefiets Heren - Schade aan het lakwerk
Cube Litening C:68X Pro flashwhite n carbon - Carbon Racefiets Heren - Schade aan het lakwerk
3.909,15€ 4.599,00€

Carbon als framemateriaal

Carbon als materiaal in de racefietsbouw is nog betrekkelijk nieuw. De doorbraak kwam met de Scott CR1 carbon frames in 2003, toen het gewicht van het frame minder dan één kilogram bedroeg en de stijfheidswaarden sensationeel waren. In de afgelopen jaren zijn de productieprocessen aanzienlijk verbeterd en zijn de problemen van de beginperiode uit de weg geruimd. Tegenwoordig is carbon veel stabieler en minder gevoelig voor scheuren en stoten, maar tegelijkertijd wordt het steeds betaalbaarder. De futuristisch ogende, stijlvolle framesets van de topfabrikanten bieden de maximale optiek en technologie van dit moment.

STW en comfort

Een carbon frame biedt een ongeëvenaarde STW-waarde - ongeacht het gebruikte materiaal. Eenvoudig gezegd beschrijft STW de stijfheid van een frame. Een bijzonder stijf frame maakt het mogelijk dat vrijwel alle energie die in de trapas terechtkomt, daadwerkelijk wordt omgezet in aandrijving. Als we ons de renner in wieg-stap op de berg voorstellen, kunnen we zien welke krachten er op dat moment op een frame en de bevestigingen werken. Een aluminium frame beweegt en buigt zichzelf veel meer en alle energie die in het frame terechtkomt, gaat verloren. Een carbon frame beweegt beduidend minder of helemaal niet. Door de tweede positieve eigenschap van dit materiaal, trillingsdemping, zijn carbon fietsen niet onevenredig hard of oncomfortabel en voelen ze zeer comfortabel aan.

Carbon in het dagelijks leven

De enorme voordelen van carbon zijn ook een duidelijk voordeel buiten de baan. Licht en torsiestijf is het ook comfortabel om in het weekend naar het werk of de kleinere tour te rijden. De nieuwe productieprocessen zorgen ervoor dat carbon niet langer als een rauw ei hoeft te worden behandeld. Kleinere schokken en milieu-invloeden verwerken de moderne frames zonder problemen.

Uitrustingsmogelijkheden en stijl

Bijna geen enkele andere categorie heeft zo'n breed scala aan uitrustingsmogelijkheden als carbon racefietsen. Van het beginnersmodel tot de high-end professionele fiets voor tijdraces, alle opties zijn beschikbaar. Optisch is alles mogelijk, van gereserveerd tot gifgroen en agressief. De fabrikanten houden ook rekening met de verschillende gebruiksprofielen. Voor de occasionele rijder zijn er fietsen beschikbaar met een licht aangepaste overbrengingsverhouding. De compromisloze professional kan genieten van een elektronisch gestuurd circuit. De nieuwe en giftige schijfremmen, die speciaal zijn ontworpen voor racefietsen, zorgen op verzoek voor een extreme vertraging. Wie klassiek op de weg wil zijn of aan officiële UCI-races wil deelnemen, kan velgremmen gebruiken. Als u twijfelt over de keuze van een geschikte fiets, aarzel dan niet om het ons te vragen, wij adviseren u graag.